Partners

Hieronder vindt je een aantal nuttige adressen en tips van partners die allemaal verbonden zijn met fertiliteit. Heb je vragen of wil je meer over hen weten stuur ons dan een e-mail, of neem rechtstreeks contact met hen op.

Carin van Laarhoven

Een fertiliteitstraject kan emotioneel erg zwaar zijn en daarom kan het prettig zijn als je hier met iemand over kan praten. Mocht je op zoek zijn naar goede begeleiding, neem dan contact op met psychosociaal therapeut en ervaringsdeskundige Carin van Laarhoven. Zij heeft een zeer brede expertise op het gebied van kinderwensbegeleiding. Gesprekken kunnen ook via video-call gedaan worden. Kijk eens op de website https://www.carinvanlaarhoven.nl/

Simone Hoogeveen

De vervulling van een kinderwens kan gepaard gaan met tegenslagen en verlies. Soms kan een kinderwens niet worden vervuld zonder hulp van een donor of draagmoeder. Deze keuzes maak je niet zomaar! Simone kan je helpen met volhouden van het fertiliteitstraject en je ook helpen met verlieservaringen in het fertiliteitstraject. Daarnaast is zij gespecialiseerd in donorconceptie-counseling. Simone heeft als maatschappelijk werkster en contextueel therapeut jarenlange werkervaring bij hulpvragen rondom zwangerschap.
Een gesprek kan online en offline plaatsvinden. Zie ook www.simonehoogeveenhulpverlening.nl.

Fertility Road Magazine (Nederlands)

De eerste editie van Fertility Road Magazine is begin April 2022 uitgekomen. Je kunt het HIER GRATIS downloaden!

Het blad is geen algemeen tijdschrift, het geeft informatie over Alles mbt fertiliteit.

Lees meer over:
– Relevante, actuele artikelen geschreven door vooraanstaande vruchtbaarheidsexperts;
– Medische onderwerpen uitgelegd in gemakkelijk te begrijpen taal;
– Beginnersgidsen voor mensen die nog onbekend zijn met IVF;
– Up-to-date advies over IVF-behandeling in het buitenland en wat je moet overwegen alvorens naar het buitenland te gaan.

Freya

Je wilt graag een kindje en dat leek een gewone wens. Toch is vervulling van die kinderwens niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms duurt het gewoon wat langer, maar soms is er sprake van een vruchtbaarheidsprobleem. Als een gewenste zwangerschap uitblijft kun je wel wat steun gebruiken en daarom is Freya er voor jou! Voor informatie en een luisterend oor. Kijk eens op de website.

Op de website van Freya staat ook een artikel met tips over afstammingsinformatie. https://www.freya.nl/kinderwens/zwangerschap-en-kind/kind-van-een-donor/

Gezond en Zwanger

Een goede start van een zwangerschap start vóór je zwanger wordt.

Op de website Gezond en Zwanger lees je wat je kunt doen om zo gezond mogelijk je zwangerschap in te gaan. 
Het is een website met informatie over voeding, leefstijl, kinderwens en spiritualiteit. Voor ons een belangrijke partner!

Lees meer op: Gezond en Zwanger.nl

Acupunctuur

Acupunctuur wordt al vele jaren ingezet bij kinderwensbehandelingen. Wanneer je een zo’n behandeling ondergaat, dan staat voor de acupuncturist een zo goed mogelijke ontvangst centraal. Aandacht voor de opbouw en doorbloeding van het baarmoederslijmvlies staat centraal. De werking van de medicatie wordt ondersteund en versterkt en rondom de terugplaatsing zorgt de acupunctuur voor rust (in de baarmoeder en in het algemeen). Alles is gericht op een optimale conditie voor een goede innesteling. Zorg dat je naar een acupuncturist gaat die gespecialiseerd is in fertiliteit zoals Gilles Stoop (Utrecht en Rotterdam).

Meer informatie vindt je hier: https://acupuncturist.nl/

Supplementen

Nua heeft supplementen voor vrouwen en voor mannen.

NuaBiome Women is het eerste prenataal vruchtbaarheidssupplement met de focus op het 
microbioom. Nua supplementen bevatten 5
stammen van levende  bacteriën, vitaminen, en mineralen. Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en Zink dat bijdraagt tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting. Deze formulering maakt
NuaBiome de ideale keuze voor vrouwen die
zwanger willen worden.

Gesteund door de wetenschap en geïnspireerd door persoonlijke ervaring met onvruchtbaarheid.