Waar kun je naar toe

Ben je aangewezen op eiceldonatie of op embryodonatie dan is het goed om na te denken of je voor een anonieme of een niet-anonieme donor kiest.
De Nederlandse wetgeving is dat alle donoren traceerbaar moeten zijn (dus niet-anoniem). In andere landen gelden verschillende wet- en regelgevingen. Hieronder lees je meer over de verschillende opties.

Portugal

Portugal kent vrijwel dezelfde wet- en regelgeving als Nederland en dat houdt in dat alle donoren traceerbaar moeten zijn, vanaf de leeftijd van 18 jaar. 
Kies je voor deze bestemming, dan ontvang je een profiel van je donor.
In tegenstelling tot Nederland is er geen wachtlijst en kun je direct starten met een behandeling. 

porto, portugal, river douro-2048724.jpg
spain, flag, flutter-379535.jpg

Spanje

Spanje is jarenlang een zeer populaire bestemming geweest voor fertiliteitsbehandelingen. In Spanje is alle donatie anoniem en kan het kind de biologische donor niet traceren. We weten natuurlijk niet hoe snel de DNA-onderzoeken ontwikkelen en hoe dit over 18 jaar is.

De meest bezochte regio’s zijn Alicante, Barcelona en Madrid.

Tsjechië

Tsjechië is een bestemming waar alleen anonieme donatie is toegestaan.
Er zijn erg veel kinderwensklinieken in Praag, maar let goed op voor welke je kiest want er is namelijk een erg groot kwaliteitsverschil.
Er is ook een mogelijkheid om naar een kliniek te reizen waar een Nederlands sprekende patientcoordinator het gehele traject begeleid en veel mensen vinden dat prettig.

st vitus cathedral, prague, czech republic-4934311.jpg
heart, shape, red-1348870.jpg

USA en Canada

In Amerika wordt niet-anonieme donatie aangeboden. Ook als je aangewezen bent op draagmoederschap zijn de USA en Canada vaak de beste keuze. 

Cyprus

Cyprus is een eiland verdeeld in twee helften, een Grieks deel en een Turks deel. 
Op dit eiland worden behandelingen aangeboden die in Europa niet gedaan worden. Zo ligt de leeftijdsgrens in Cyprus iets hoger, en is het mogelijk om genderselectie te doen.

cyprus, cavo greko, sea caves-2098746.jpg

Wil je van bovenstaande landen meer informatie? Of wil je informatie over een land dat niet vermeld staat?

We geven je dat graag. Stuur een e-mail of bel 06 – 14 664 665, dan plannen we een gesprek.