Over ons

Waarom Kinderwens Buitenland?

Zodra je weet dat je in Nederland uitbehandeld bent (of niet behandeld kunt worden), dan heb je iemand nodig die de weg kent in het buitenland. Iemand die de klinieken kent, de mogelijkheden, de kosten en de wet- en regelgevingen. Of het nu gaat over IVF, eiceldonatie, dubbele donatie of  embryodonatie, wij zijn er om te helpen. Wij kennen de weg. 

Er is een enorm groot aanbod in klinieken en behandelingen. We werken met klinieken in Spanje, Portugal, Tsjechië, Cyprus, Griekenland en de USA. Wij helpen je om de kliniek te vinden die aansluit bij jouw wensen en budget.

Daarnaast bezoeken we minimaal 1 keer per jaar zelf de klinieken en daarom kennen we de meeste medewerkers persoonlijk. Kortere lijnen zijn er niet!

Dit is Anneke

Mijn naam is Anneke Janssen en 15 jaar geleden ben ik in de wereld van IVF gaan werken. Tijdens mijn werk bij een Nederlandse IVF kliniek werd mijn interesse voor de mogelijkheden in het buitenland gewekt. Reden hiervoor is dat de mensen die in Nederland uitbehandeld zijn, vaak geen (of verkeerde) informatie krijgen over de eventuele mogelijkheden in het buitenland. 

Na veel onderzoek ben ik in 2015 gestart met het informeren en begeleiden van mensen met een Kinderwens.
Omdat een kinderwensbehandeling in het buitenland een grote stap kan zijn en ook een flinke impact kan hebben, werd het mijn doel om alle informatie hierover te verzamelen. Dat is best goed gelukt! We werken met niet-anonieme en ook anonieme donatie. Op de meeste vragen hebben we wel een antwoord.

Blij en trots ben ik dat er vanaf juli 2023 een samenwerking tussen Fertiliteitskliniek Twente en Ferticentro in Portugal is gerealiseerd. Nu de embryo’s in Nederland teruggeplaatst kunnen worden scheelt het een hoop gereis en stress!

Ik zet mijn kennis en ervaring met veel enthousiasme voor je/jullie in. Mensen informeren en begeleiden in hun traject om ouders te worden is het mooiste wat er is!


Dit is Eveline

 Mijn naam is Eveline en ik ben als leefstijlcoach gespecialiseerd in vruchtbaarheid en fertiliteitstrajecten. Zelf heb ik ook ervaring met fertiliteitsproblemen dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn. We hebben 6 jaar lang in een fertiliteitstraject gezeten in zowel Nederland als het buitenland. In die periode heb ik meerdere miskramen, operaties en andere ups en downs gehad, maar uiteindelijk heb ik een prachtige zoon mogen krijgen, Lucas.

 

Ik kijk ernaar uit je te helpen en begeleiden in aanloop naar en tijdens het fertiliteitstraject, al dan niet in samenwerking met Fertiliteitskliniek Twente (waar ik zelf ook behandelingen heb gedaan). Ik ben er heel enthousiast over dat eiceldonatie hiermee toegankelijker wordt in Nederland. Het is zo belangrijk om goede informatie te krijgen en iemand te hebben waar je bij terecht kunt. Ik hoop je daarin te mogen helpen!

 

 

Ambassadeurs

Naast Anneke en Eveline zijn er ook ambassadeurs. Dit zijn mensen die zelf het traject doorlopen hebben en zij helpen ons met verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van bijeenkomsten of het geven van  informatie over hoe zij het ervaren hebben. 
Vind jij het ook fijn om lotgenoten te helpen? Word ook ambassadeur!
Stuur ons een e-mail en we nemen binnenkort contact met je op.

Jolanda

Ik ben Jolanda en dankzij Ferticentro hebben wij een prachtige dochter mogen verwelkomen. Tijdens onze reis naar een kindje, voelde ik dat ik het contact met lotgenoten miste.

Tijdens ons traject zijn we open geweest over wat bij fertiliteitstrajecten komt kijken en wat dit met mij deed, zowel lichamelijk als mentaal. Ik wilde  meer aandacht voor eiceldonatie, want ik merkte dat hier weinig over bekend is in Nederland, alleen bij Kinderwens Buitenland. Ik heb ook meerdere keren de media opgezocht (tijdschriften, het nieuws, etc).
Er bleek dat er veel vraag is naar laagdrempelige mentale hulpverlening. Om even te kunnen sparren over aspecten van een traject. 

Neem ook een kijkje op mijn instagram pagina; eiceldonatie_en_coaching. 

Kim

Mijn naam is Kim en via Kinderwens Buitenland heb ik eindelijk mijn droom in vervulling kunnen laten gaan. Na 6 jaar in een actief traject in zowel Nederland als België, 33 Pogingen IUI/IVF/ICSI, enkele/ dubbele/ bekende/ anonieme/ gekende donatie, en verlies, ben ik sinds 2023 BAM-mama van mijn prachtige dochter Blake. Ik heb enorm veel geleerd en gezien tijdens deze periode en die ervaring wil ik graag inzetten om andere wensouders te kunnen ondersteunen en helpen hun dromen in vervulling te laten gaan. 

Vaak ontbreekt het aan de juiste informatie en contacten in een toch al moeilijke en stressvolle tijd. Wachttijden zijn (soms) lang en kosten zijn vaak hoog. Kinderwens Buitenland heeft alle informatie al verzameld en denkt mee met jouw situatie. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en dat mijn eerste poging via hen gelijk succesvol was maakte het helemaal af.
Wat een fantastisch team!

Foto Kim

Missie

Het is onze passie om mensen uitgebreid te informeren over de mogelijkheden. We willen dat mensen een goede fundering hebben om de juiste keuze te maken. Met goede informatie kan je de juiste beslissing nemen, al dan niet in het buitenland.

Visie

Onze visie is heel eenvoudig:
We willen iedereen die geïnteresseerd is, op de hoogte brengen van de voor- en nadelen van kinderwensbehandelingen in het buitenland. Daarnaast willen we ook bewustzijn kweken dat zwanger worden niet altijd makkelijk is.