Mogelijkheden

Het aantal klinieken dat in Nederland IVF mag uitvoeren is per wet gereguleerd. In het buitenland gelden andere wet- en regelgevingen. Zo is er in veel landen geen beperking in het aantal IVF vergunningen en kun je als gynaecoloog een commerciële kliniek openen. Hierdoor zijn er in Spanje bijvoorbeeld al meer dan 250 fertiliteitsklinieken. Zoek dan maar eens de kliniek die aansluit bij jouw wensen en budget!

Vanaf 2004 is het in Nederland niet meer toegestaan om anoniem te doneren. Helaas daalde het aantal donoren drastisch en hebben we ook nu nog een groot tekort hieraan. Wanneer je bent aangewezen op eicel- of embryodonatie dan is de stap naar het buitenland snel gemaakt.

IVF en ICSI

Als je aangewezen bent op IVF dan worden de eerste IVF behandelingen vaak in Nederland gedaan. Wanneer deze niet succesvol zijn wordt er gekeken naar het buitenland.
Voor IVF en ICSI reizen veel mensen naar Duitsland of België. 

Een bekende kliniek in Duitsland waar veel Nederlanders naar toe gaan is:
Cuypers & Cuypers Kinderwunschzentrum Heinsberger Höfe
Een kliniek in België is bijvoorbeeld het ZOL in Gent.

lab, experiment, test-3498585.jpg

Eiceldonatie

Er wordt veel gereist naar het buitenland voor eiceldonatie. De meest geliefde bestemmingen voor eiceldonatie zijn Portugal en Spanje.
Op deze pagina vindt je informatie over de wet en regelgevingen in verschillende landen. Natuurlijk staat er ook meer informatie over de verschillende bestemmingen.

Embryodonatie / Embryoadoptie

Embryodonatie wordt ook vaak embryoadoptie genoemd. Het is een ideale oplossing als de man en de vrouw geen goed functionerende geslachtscellen hebben.
Embryodonatie is ook een optie voor alleenstaande vrouwen die zelf geen goede eicellen meer hebben.  
Hier vindt je meer informatie.